Focuswandeling

De Focuswandeling gaat door in de bossen van het Landschap de Merode via idyllische wandelpaden. Dit prachtige gebied is gelegen op het drieprovinciënpunt Vlaams-Brabant, Antwerpen & Limburg, tussen Demer en Nete. Laat je meenemen naar de vele mooie plekjes waar rust, stilte en ruimte een troef is voor elke bezoeker en zo een ideale plek wordt om terug je focus te vinden. 

Je voelt je gespannen,
je bent al een tijdje prikkelbaar,
je kan je moeilijk focussen,
je voelt je wankel/onzeker,
je hebt het te druk,
je krijgt het allemaal niet rond
en/of je vertoont uitstelgedrag, …

Dan is verbinden met de mooie natuur
 in combinatie met eenvoudige oefeningen iets voor jou.
Je zal aan de lijve ervaren hoe dit bijdraagt tot
thuiskomen bij jezelf‘.

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Focuswandeling juni 2023:

Datum: zaterdag, 10 juni
Uur: 9.30 uur
Duur: +/- 2,5 uur
Locatie: Zammelsbroek Geel
Parking: Veerleseweg/Bergstraat
Prijs: 10 euro

Praktische info:

– (water)dichte wandelschoenen
– drinken
– snack

– regenjas

Er zijn een beperkt aantal plaatsen om de groep niet te groot te maken. Wees dus op tijd met je inschrijving.

Liever een individuele wandelsessie of een rustgevende teambuilding?

Vermeldt dit op je contactformulier en ik bel je op.
Na ons gesprek kies je zelf een datum en uur voor je persoonlijke wandeling of teambuilding op maat.

* nervus vagus: zwervende zenuw in je lichaam die je zenuwstelsel regelt

 

Wat doe ik?

Als erkend polyvagaalcoach laat ik je ontdekken hoe je je lichaam beter kan laten omgaan met stress. In de Focuswandeling  doen we oefeningen om je nervus vagus* en brein te trainen om jouw klachten aan te pakken.

Tijdens de wandeling nemen we regelmatig een moment om ons te focussen, dit doen we met behulp van onze zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven en natuurlijk met onze ademhaling.

Via simpele oefeningen ontdek je hoe je focus te verleggen van storende omgevingsgeluiden naar rust in jezelf. Na deze wandeling ben je relaxed, heb je een positieve mindset en voel je je meer in balans met jezelf!

Wat is de polyvagaalmethode?

De polyvagaalmethode: deze methode is gebaseerd op de polyvagaal theorie van Stephen Porges. Deze theorie gaat over de werking van ons autonoom zenuwstelsel. Het bespreekt hoe allerlei signalen ons gedrag kunnen sturen en in welke autonome modus we ons dan bevinden.

Ons autonoom zenuwstelsel regelt de lichamelijke functies, zoals hartslag, ademhaling, bloeddruk, slaap, spijsvertering, zweten, opwinding en is ons persoonlijk bewakingssysteem. Het werkt zelfstandig bv. ademhalen tijdens de slaap. We noemen dit de automatische piloot’ van ons lichaam. 

Via de hersenzenuwen, zoals de nervus vagus, wordt er informatie van het lichaam naar het brein gestuurd. De vele vertakkingen van de nervus vagus vangen de signalen van veiligheid (= glimmers) of signalen van gevaar (= triggers) op en geven dit door aan je brein. Als de nervus vagus goed werkt, helpt dit tegen negatieve stress. Je veerkracht in je brein en je immuunsysteem van je lichaam worden sterker. 

Door het toepassen van de polyvagaalmethode, ga je door middel van het regelen van je eigen zenuwstelsel je beter in je lichaam en in je brein voelen. Na de focusoefeningen ga je meer controle hebben over je gevoelens, je gedachten en je gedrag.
Je hebt meer veerkracht, denkt vanuit een positieve mindset en doorbreekt je eigen patronen.

  Wil je meer weten over de polyvagaal theorie? Bekijk dan zeker onderstaand filmpje.

  In het Life Balans Traject gaan we verder kijken waar de echte oorzaak ligt van je stress: work-life-balans, multi-talent, burn-out, piekeren, perfectionisme, leiderschap, hoogsensitiviteit, bore-out, impostersyndroom, …  Dit traject is één op één en wordt op jouw persoonlijk tempo opgesteld. 

  Klik op de onderstaande knop voor meer info

  Bedankt voor de rustgevende energetische wandeling. Het was een mooi en gepast moment van vertragen door al de drukte van de voorbije dagen. Ik heb er goed van genoten. Dank je wel en veel liefs!

  Annita

  Dank voor de mooie foto’s. De focuswandeling was een fijne ervaring. Beste groeten en tot later op de volgende wandeling.

  Lucia

  Life Coach
  Loopbaanbegeleider
  Kerntalentenexpert
  Wandelcoach

  Westerlo - Herselt

  BE 0763.911.226

  Mijn prijzen zijn vrijgesteld van BTW. Betaling is mogelijk via mobile banking, Payconiq of cash.

  Kern jezelf!

  GRATIS kennismakingsgesprek van 30 min:
  0473/47.84.68
  dominique@ener-gia.be

  Volg mij op mijn socials voor tips

  2023©Energia